Szolgáltatások

A mediátor egy olyan pártatlan személy, aki a konfliktusban álló személyeknek segít abban, hogy el tudják mondani szükségleteiket, érzéseiket, és meghallják egymás álláspontját. A mediációs ülés fontos eleme az önkéntesség, és a titoktartás. A mediátor lehetőséget teremt arra, hogy a felek biztonságban, egymásra figyelve szabott keretek között szánjanak időt egymásra, és a megoldásra.

A mentálhigiéné – szó szerint jelentésében „lelki tisztaság” – a lelki egészség védelmének tudománya és gyakorlata, ezért elsődleges célja a lelki egészség megőrzése,  fejlesztése, valamint olyan attitűd elsajátításának elősegítése, mely a megelőzésben segíti az egyént.

A megtanult eszközökkel, módszerekkel, empátiával, bizalmi légkör kialakításával  támogatom a klienst abban, hogy a saját erőforrásaira alapozva túllendüljön egy kritikus helyzeten, és megtalálja a megoldást az adott problémára. Segítek visszatérni a „normális”, egészséges lelkiállapotba.

A folyamatban fontos a közös gondolkodás, melynek során irányított kérdésekkel megismerem az értékrendszerét, gondolatait, motivációit, és ezek figyelembevételével találjuk ki közösen azokat a vezérgondolatokat, melyekre fel lehet fűzni egy megoldási stratégiát. Elsősorban nem tanácsadásról van szó, hanem egy közös gondolkodásról, melynek során egy más nézőpontba helyezzük a megoldandó feladatot, így megtalálhatjuk a megoldáshoz vezető utat.

Segíthetek Önnek abban, hogy önbizalmat építve, erősségeinek felszínre hozásával és tovább erősítésével elérhesse munkahelyi és magánéleti céljait.

Mindenki veszített már el valamit, valakit élete során. Minden veszteség más, legyen szó munkahely, párkapcsolat, egészség elvesztéséről, vagy egy szeretett személy haláláról. A legfontosabb azonban, hogy segítséget kérve a veszteség feldolgozása legyen a cél. Én támogatóként vagyok jelen, segítem, hogy a saját tempójában haladjon. Segítek abban, hogy új jövőképet találjunk, és a konkrét lépések megtételében is segítséget nyújtok.